Áfonya
Heti három-négy maréknyi fekete áfonya elfogyasztásával sokat tehetsz csontjaidért: a gyümölcsben található polifenolok javítják a csont szilárdságát a kutatások szerint.
Méz
Az édes-ragadós mézben található aminosavak segítenek abban, hogy a szervezeted hatékonyan felvegye és beépítse a csonterősítő kalciumot. De ne vidd túlzásba, heti 3-4 evőkanál legyen az elfogyasztott maximális mennyiség.
Edamame
Ez a babféle nagy mennyiségű szójafehérjét tartalmaz, amely izoflavonokban gazdag gyulladásgátló hatású. Vizsgálatok szerint a szójafehérje három hónapon keresztül történő rendszeres fogyasztása enyhíti a térdfájdalmat. Hetente háromszor 10 dkg fogyasztása ajánlott.

Piros kaliforniai paprika
Heti 3 paprika elfogyasztásával annyi C-vitamint juttatsz a szervezetedbe, amely hozzájárul a kötőszövet és a porcok állapotának megőrzéséhez.
Tökmag
Ez a magféle tele van magnéziummal, ami segít az izomgörcsök elkerülésében, emellett segít az ínakban és szalagokban található, kollagént termelő sejtek öregedésének megakadályozásában is. Mivel zsírtartalma jelentős, heti háromszor 20 grammnál ne rágcsálj belőle többet.
Fotó: Unsplash