/article_titleimages/kc.jpg

Fussunk tovább!

Veszélyhelyzet van, de a pozitív hozzáállás most is fontos.

www.futnimentem.hu >> blog 2020-03-12

A koronavírus miatt elrendelt vészhelyzet okán sorra mondják le a szervezők a futóversenyeket. Vannak, akik ezt elfogadják, vannak, akik zúgolódnak miatta, és "okos" ötletekkel nyomják tele a közösségi oldalakat, hogy hogyan kellene ebben a helyzetben megtartani a versenyeket. A futóknak is rossz, de a szervezők sem jókedvükből fújják le az eseményeket, hosszú hetek, hónapok munkája vész kárba náluk is.

A futók közül sokan életük első komolyabb megmérettetésére készültek, másoknak egy fontos állomás vagy lépcsőfok marad ki, célversenyek teljesítése került veszélybe. Ez nagyon szomorú, de lehetne ennél sokkal rosszabb is.

A futás egy hobbi, ami hozzáad az életünkhöz, jó érzés versenyre járni, célba érni, érmet kapni, örömködni, posztolni, bezsebelni az elismeréseket. De hogy most elmaradnak a versenyek, ún. "first world problem". Mert tényleg lehetne rosszabb is.
Most a legfontosabb, hogy megelőzzük a komolyabb bajokat, a járványt, az egészségügy összeomlását (és még nagyobb működési zavarát) - és futóként ehhez úgy tudunk hozzájárulni, hogy elfogadjuk a versenyek elmaradását.

Ám egyelőre nem vagyunk bezárva a lakásba, nem kell karanténba vonulnunk, "csak" versenyekre nem mehetünk.
De az elvégzett edzésmunka senkinél nem vész kárba, lehet tovább készülni, edzeni, hogy amikor újra versenyre lehet majd menni, akkor egy még jobb, még komolyabb eredményt lehessen letenni az asztalra, még nagyobb sikerélményt lehessen elérni. Van idő fokozni a formát, erősítő edzéseket végezni, hengerezni, nyújtani, regenerálódni.

Az utcák, az erdők, a futópályák nyitva vannak, senki nincs eltiltva a futástól, továbbra is lehet készülni, sporttal erősíteni a testet és a lelket, újabb célokat keresni. Próbáljuk meg ebben a helyzetben meglátni a jót, és azt a magunk javára fordítani - szerintem ezt most csak így lehet.

 


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT