/article_titleimages/fini1.jpg

4 superfood, amit minden futónak érdemes fogyasztania

Ha szeretnéd optimalizálni a futóteljesítményed, akkor illeszd be az étrendedbe ezt az 5 igazoltan hatékony szuperételt.

www.futnimentem.hu >> sporttáplálkozás 2019-06-07

A tudatos és egészséges táplálkozás nagyban segít abban, hogy a futásban nyújtott teljesítményed javuljon. A következő finomságok bővelkednek vitaminokban, antioxidánsokban, amik jótékony hatással vannak rád – fogyaszd őket, amikor csak teheted.
 

Céklalé


Ez az élénk vörös színű ital nitrátot tartalmaz, amely a szádban található baktériumokkal keveredik, melyek nitritté alakítják. Később a nitrit a szervezetben nitrogén-oxiddá alakul. Ez felelős a véráramlás megfelelő működéséért, a hatékony oxigénfelhasználásért az egész testben.
 

Meggylé


A regenerációban segítségedre lehet a meggy levének fogyasztása. Az ital titka a gyulladáscsökkentő antioxidáns. Ez szerepet játszik az edzés során kialakuló oxidatív melléktermékek kiválasztásában, ez pedig lehetővé teszi az izmok és az egész szervezet gyorsabb regenerálódását. A meggy gyulladáscsökkentő hatóanyagai segítenek helyreállítani az izmok mikrosérüléseit, ami a sérülésmegelőzéshez is hozzájárul.
 

Spirulina


Ez a zöld por vagy kapszula tengeri moszatból készül, és számtalan jó tulajdonsága van. Remek jódforrás, ami fontos az egészséges pajzsmirigyműködéshez. A pajzsmirigy fontos szerepet játszik az anyagcsere és az energiafolyamatok szabályozásában. A spirulina fehérjetartalma nagyon magas, ezzel támogatja az izmaid egészségét. Ezen kívül erős antioxidáns, amely véd az oxidatív károsodástól, segít megelőzni a gyulladást a szervezetben.


Brokkolicsíra


A brokkoli is szuperétel, de a brokkolicsíra még szuperebb, a benne található szulforafán a növény legértékesebb hatóanyaga. Ez egy olyan természetes antioxidáns, ami csak a csírákban található meg, és lenyűgöző egészségügyi előnyökkel jár a szervezet számára. Segít az oxidatív stressz mérséklésében, a rák kockázatának csökkentésében, segít megőrizni az agy egészségét, csökkenteni az Alzheimer-kór kockázatát.

Próbáld ki ezeket a finomságokat, és tegyél azért, hogy az étkezésed hozzájáruljon a még jobb futóteljesítmény eléréséhez.

Fotó: Unsplash


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT