Cékla
Ez a sötétvörös zöldség bővelkedik antioxidánsokban, különösen luteinben és zeaxantinben, melyek segítenek megőrizni a szem egészségét. Gyulladáscsökkentő hatóanyagai kimutathatóan csökkentik a szívbetegségek, a rák, az Alzheimer-kór és más krónikus betegségek kialakulásának esélyét.
Szeder
Igazi antioxidánsbomba, érdemes fogyasztani, amikor szezonja van. A lédús csemege gazdag fenolsavakban, melyek semlegesítik a szabadgyököket, és aktiválják a szervezet rákellenes enzimjeit. Ez a gyümölcs tehát segíthet a rák elleni védekezésben, emellett véd a szívbetegségektől és az idő előtti öregedéstől is. Magas rosttartalma miatt védi az emésztőrendszer egészségét is.
Mandula
Ízletes fehérjeforrás, amit nyugodtan belerakhatsz akár a reggeli zabkásádba is. Egészséges zsírokat tartalmaz, E-vitaminban, rostokban és ásványi anyagokban is gazdag. A mandula segít a fogyásban és az izomépítésben, csökkenti a rák, a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.
Joghurt
A joghurtban rengeteg a probiotikum, ami nemcsak az emésztőrendszer és az immunrendszer működését javítják, hanem segítenek a fehérjék, a kálcium, a kálium, a B12-vitamin és az ásványi anyagok szállításában is. Napi 3 adag tejtermék fogyasztása pedig bizonyítottan segíti a fogyást és a lapos has elérését is.
Quinoa
Ez a magféle magas fehérjetartalommal rendelkezik, valamint nagyszerű forrása a mangánnak, a magnéziumnak, a vasnak, a triptofánnak, a réznek, a foszfornak és a rostnak. Segít megelőzni a migrént, a szabadgyökök kialakulását, javítja a szív egészségét és jó fegyver a rák elleni harcban is.
Lencse
Remek rost- és fehérjeforrás, emellett folsavat, molibdént, mangánt, vasat is nagy mennyiségben tartalmaz. Javítja a szív- és érrendszer működését, segít a vérszegénység megelőzésében, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Stabilizálja a vércukorszintet, így segít a cukorbetegség megelőzésében is. Fogyasztása a fogyásban is segít.