/article_titleimages/salomon1.jpg

Ismerd meg a Salomon két szuper aszfaltos cipőjét!

A Salomon Magyarország jóvoltából két remek futócipőt kaptam, hogy próbáljam ki őket, és osszam meg a tapasztalataimat a két lábbeli kapcsán.

www.futnimentem.hu >> futócuccok 2023-10-23

Mivel a Spartathlonra készültem augusztus-szeptemberben gőzerővel, és nem mertem a megszokott cipőmet lecserélni a felkészülés hajrájában, így akkor csak röviden teszteltem a Salomon DRX Blisst, és a Salomon Aero Glide-ot. Most viszont már többször is tudtam ezekben a cipőkben futni, és eljött az ideje, hogy írjak is róluk.

Ragaszkodó típus vagyok, ha valami meggyőzött és bevált, legyen az szolgáltatás, futócipő, élelmiszer, akkor nem csapongok és próbálok ki más dolgokat csak úgy, hanem a megszokottat használom. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok kíváncsi az újdonságokra, de magamtól például nem cserélném le a futócipőt, amit használok, ugyanakkor ha van lehetőségem tesztelni valami mást, akkor azt nem utasítom vissza. Így volt ez a Salomon két új aszfaltos modelljével. Mivel tudom, hogy ez a márka megbízható, jó minőségű, sokan szeretik és használják, amikor a hazai képviselettől megkérdezték, hogy lenne-e kedvem kipróbálni egy új, most piacra kerülő aszfaltos cipőt, igent mondtam. Amikor pedig elmentem átvenni a cipőt, a DRX Blisst, megleptek még egy újdonsággal, az Aero Glide-dal, és külön jól esett, hogy utóbbit lila színben kaptam, mert tudták, hogy ez a kedvencem.
Mindkét modell nagyon szép, tetszetős kialakítású, nagyon jól néznek ki, felpróbálva és a lakásban sétálva mindkettő nagyon kényelmes volt, és klassz, hogy női verzióban is gyártanak belőlük nagy méretet.Nézzük egyenként a cipőket, először a Salomon hivatalos jellemzésének szövegével, aztán pedig az én tapasztalataimmal.

Salomon DRX Bliss

A DRX BLISS megoldást jelent azoknak a futóknak, akik nem engednek a párnázott kényelemből, de az extra stabilitásról sem hajlandóak lemondani. Ezt a modellt a kimagasló minőségű és magasságú puha párnázása mellett az aktív oldalsó támaszték teszi tökéletessé, amely biztosítja a stabil lépteket. A belső plüss bélése puha védelemként öleli körül a lábakat, így garantálva a kényelmes illeszkedést és tartást a magabiztos, de lendületes futás élményéhez.
Dynamic Cushion: Könnyű és kiemelkedően érzékeny energikus habréteggel a párnázott kényelemért és a dinamikus lendületért.
Guided Ride: Az aktív kényelem jegyében terveztük, kellő támasztással, a gördülékeny, sima léptek érdekében.
Secured Fit: Extra kényelmes, plüss belső bélésének és légáteresztő, hálós felső részének köszönhetően igazán kellemes viselet és kényelmes tartást biztosít.Az én véleményem:
Nagyon szép kék-zöld színben kaptam meg a modellt. Az orra hosszú, vékony, emiatt akár egy fél számmal kisebb is elegendő lett volna belőle (a megszokott méretemet kértem, a belső talphosszt is megadva), de így sem volt kellemetlen vagy kényelmetlenül nagy a méret, nagyon szépen elfér benne a lábam, és nem is mozgott benne túlságosan a lábfejem.
A cipőt rövidebb, lendületesebb szakaszokat is tartalmazó futásokon próbáltam ki, hogy megnézzem, hogy lehet benne pörgetni. Könnyű, lazább tempónál is kényelmes és elég jól csillapít, egy kicsit keményebb a talpa az általam megszokott cipőnél, de a futott 10-12 km-es távokon nem volt zavaró a keménység, de hosszabb távon nekem már nagyobb puhaságra van igényem. Egy lendületes félmaratont még bevállalnék benne, de hosszabbat nem.
A leírásban láttam, a felpróbálásnál pedig érzékeltem a 8 mm-es dropot, gyaloglásnál szokatlan volt a magasabb sarok, de futás közben nem volt nagyon zavaró.
Könnyű, kényelmes cipő, jól néz ki, akár hétköznapokon farmerhez is simán felvenném.Salomon Aero Glide

Fedezd fel a kényelem új szintjét, a legújabb Aero Glide futócipőnkkel. Ez a puha, könnyű, párnázott kialakítású cipő prémium kényelmet, és határtalan energiákat biztosít számodra az utcai futásaid során. Puha, szellős belső része igazi plüss élményt nyújt minden lépteden, míg a tökéletes illeszkedésről a kényelmes nyelv és oldalsó gallér gondoskodik.
Maximális párnázás: A párnázott kényelemről a puha Energy Foam habszivacsréteg gondoskodik, mely elnyeli az ütéseket talajfogáskor és segíti a lendületes elrugaszkodást.
Puha gördülékenység: A gördülékenységről az R.Camber kialakítás gondoskodik, mely garantálja a lendületes talajfogást és a dinamikus elrugaszkodást.
Prémium kényelem: Könnyű és kényelmes az első lépéstől kezdve, köszönhetően a prémium kialakításának és a puha, párnázott belsejének, valamint a lábat körülölelő lágy felső résznek.Az én véleményem:
A Salomon Aero Glide-ot meglátva a lila színe azonnal elvarázsolt, de más színben is nagyon klasszul néz ki és nagyon tetszetős cipő. Ránézésre is látszott, hogy a kialakítása, mind a talp, mint a felső rész szemponjából, hogy ez a cipő jobban illik majd hozzám, és jobban hasonlít az általam megszokott, extrán párnázott és szélesebb lábfejű cipőkhöz, a leírása is extra párnázottságot és kényelmet ígér. És nem csak ígéri, ezt is adja, nagyon puha, kényelmes, jó benne lépkedni, kényelmesen elfér benne a lábfej. Egy picit vastagabb a nyelve, és magasabban van a bokánál a cipő szegélye, mint amihez hozzászoktam, de egyik sem zavaró és meg lehet szokni. Futásnál jól csillapít, kényelmes, nem fáradt el benne a talpam, hosszabb távon is hozza az ígért puhaságot. Ez tényleg a nekem való cipő kényelem és csillapítás szempontjából, maratonra, de akár ultrára is el tudnám képzelni, hogy hordjam. Egy dolog miatt nem fogom tudni hosszabb távra elvinni futni, az a dropja, ami 10 mm. Én a 4-5 mm-hez vagyok szokva, már állás közben is érzékeltem, hogy nem úgy áll benne a lábam, ahogyan az számomra kényelmes, és futás közben is azt tapasztaltam, hogy teljesen más ellépést és talajfogást produkálok benne, mint azt szoktam, a magas drop miatt előrecsúszott a cipőben a lábam, és hiába a jó méret, elkezdett dörzsölődni és nyomódni a lábujjam, ami 15-20 km-ig még elviselhető, de hosszabban nekem már kellemetlen. Magas drophoz szokott futóknál ez biztosan nem történik meg, de nekem át kellene szoktatni a lábam, hogy bírjam a magas dropot.
A cipő tényleg nagyon szép, nagyon puha, nagyon kényelmes, és a szívem szakad meg érte, hogy a magas drop miatt nem fogok tudni benne hosszabbakat futni, de rövid távokon biztosan fogom használni. És utcai sétákhoz is viselem majd.Köszönöm a cipőket az Amer Sportnak, a Salomon magyar képviseletének.


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT