/article_titleimages/r1.jpg

Ezek a dolgok rontják el a reggeli futásod

Kerüld el ezeket a buktatókat, és sokkal jobban fog menni a futás reggelente!

www.futnimentem.hu >> edzés/terv 2019-09-04


Reggelente futsz, de valahogy sosem stimmel az edzést, valami miatt nem esik jól az edzés, nehezen indulsz el és nem élvezed? Van néhány olyan tényező, ami negatív hatással van a reggeli futásra, jó, ha tudsz róluk.
 

Túl későn vacsorázol


Ha túl későn fogyasztod el az esti vacsorád, vagy nehezen emészthető, zsíros fogást választasz, akkor az emésztőrendszered nem biztos, hogy az éjszaka során megbirkózik majd az elfogyasztott ételmennyiséggel, ez pedig reggel gyomorbajt vagy hasi görcsöket is okozhat.
 

Nem alszol rendesen


Az alvás minden ember számára nagyon fontos, a rendszeresen sportolók számára pedig még inkább, hiszen fontos szerepe van a regenerációban. Ha túl későn fekszel le, reggel pedig korán kelsz, hogy futni mehess, nem fogsz eleget aludni, fáradt leszel, és nehézkesen fogsz mozogni. Próbálj meg időben lefeküdni, hogy pihent lehess.
 

Folyton a szundi gombot nyomkodod


Reggel csörög az ébresztő, hogy felkelj és futni menj, de valahogy mindig a szundit sikerül lenyomni? Így biztosan nem fogsz felkelni, de nem is alszol rendesen vissza. Jobban jársz, ha inkább egyből felkelsz.


 

Hosszan készülődsz


És közben kifogásokat keresel, miért kéne kihagyni a reggeli edzést. Ha túl sokat gondolkodsz, akkor nem lesz belőle semmi. Készítsd ki előző este a futócuccaidat, amiket fel fogsz venni, és mielőbb kapkodd is magadra őket.
 

A hangulatodra hagyatkozol
 

A „reggel meglátom, hogy érzem majd magam, és akkor döntöm el, hogy futok-e” hozzáállás ritkán működik. Ha nem tervezed el előre, hogy futni fogsz, akkor nagy valószínűséggel nem fogsz futni. Dönts előre, jobban jársz.
 

Rögtön sprintelni akarsz


Reggel több időre van szüksége a szervezetnek, hogy üzemi hőfokra kapcsoljon, és minőségi edzésmunkát tudj végezni. Mindenképpen melegíts be, kicsit hosszabban, mint szoktál, és csak utána fokozd a tempót vagy nehezítsd az aznapi edzésfeladatot.
 


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT