/article_titleimages/golyo1.jpg

Készítsd el a neked való fincsi proteingolyót

Ez a dióalapú fehérjegolyó egyszerű, de nagyszerű.

www.futnimentem.hu >> sporttáplálkozás 2019-01-22

Ellát energiával, feltölt fehérjével, és tökéletes nassolnivaló futás előtt, közben és után is.

Hozzávalók


1. Az alap:

 
  • 60 g nyers mandula
  • 120 g datolya
  • 40 g aszalt cseresznye/meggy


2. Válassz egy vajat:


A szükséges mennyiség 2 teáskanál.
  • mandulavaj
  • mogyoróvaj
  • kesudióvaj
  • kókuszos mandulavaj


3. Válassz 2 „tölteléket”:

 
  • 20 g kókuszpehely
  • ½ evőkanál maca por
  • 20g apróra vágott dióféle (pekándió, makadámia, pisztácia)
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 20g aprított szárított alma


4. Válassz egy díszítést:

 
  • szezámmag
  • kakaópor
  • finomra aprított pisztácia
  • finomra aprított dió
  • kókuszreszelék
  • kakaóbabtöret
     



Elkészítés, 12-15 db

1. Az alap hozzávalóit egy erős motorú aprítógépben addig aprítsd, míg egynemű masszává nem válik.
2. Válassz egy vajat és két töltőanyagot, ezeket is dobd az aprítóba a masszához, és keverd őket tovább, de ne teljesen egyneműre, maradjanak benne apróbb szilárd darabok.
3. A masszából formálj a kezeddel kisméretű golyókat, majd forgasd bele a kiválasztott díszítésbe.
4. A kész golyóbisokat tárold hűtőben, kb. egy hétig állnak el gond nélkül.

Hogy mit mivel keversz össze, az csak a fantáziádon múlik, a felsorolt alapanyagokon kívül bármilyen kedvedre való finomsággal dolgozhatsz, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, de akár zabbal is.
Jó kísérletezést és jó étvágyat!
 


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT