Ellát energiával, feltölt fehérjével, és tökéletes nassolnivaló futás előtt, közben és után is.
Hozzávalók
1. Az alap:
- 60 g nyers mandula
- 120 g datolya
- 40 g aszalt cseresznye/meggy
2. Válassz egy vajat:
A szükséges mennyiség 2 teáskanál.
- mandulavaj
- mogyoróvaj
- kesudióvaj
- kókuszos mandulavaj
3. Válassz 2 „tölteléket”:
- 20 g kókuszpehely
- ½ evőkanál maca por
- 20g apróra vágott dióféle (pekándió, makadámia, pisztácia)
- 1 evőkanál chia mag
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál kakaópor
- 20g aprított szárított alma
4. Válassz egy díszítést:
- szezámmag
- kakaópor
- finomra aprított pisztácia
- finomra aprított dió
- kókuszreszelék
- kakaóbabtöret
Elkészítés, 12-15 db
1. Az alap hozzávalóit egy erős motorú aprítógépben addig aprítsd, míg egynemű masszává nem válik.
2. Válassz egy vajat és két töltőanyagot, ezeket is dobd az aprítóba a masszához, és keverd őket tovább, de ne teljesen egyneműre, maradjanak benne apróbb szilárd darabok.
3. A masszából formálj a kezeddel kisméretű golyókat, majd forgasd bele a kiválasztott díszítésbe.
4. A kész golyóbisokat tárold hűtőben, kb. egy hétig állnak el gond nélkül.
Hogy mit mivel keversz össze, az csak a fantáziádon múlik, a felsorolt alapanyagokon kívül bármilyen kedvedre való finomsággal dolgozhatsz, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, de akár zabbal is.
Jó kísérletezést és jó étvágyat!