A zabkását azért szeretjük, mert tele van lassan felszívódó, komplex szénhidrátokkal, amelyek remekül táplálják a szervezetet és biztosítják az energiát a test számára még egy hosszabb futás során is. Önmagában a vízzel főzött zabkása nem túl izgalmas, ezért érdemes kissé felturbózni és más hozzávalókkal dúsítani, hogy még finomabb és még tartalmasabb ételt fogyaszthass.
Banán
Magas szénhidrát-tartalmának köszönhetően remekül táplál, élemi rostokban is gazdag, a benne lévő kálium pedig segít, hogy stabil maradjon a vérnyomásod, támogatja a szívműködésedet, és a vízháztartás egyensúlyához is hozzájárul.
Fahéj
Ez a különleges aromájú és illatú fűszer segít rendezni a vércukorszintet, és ha már reggel fahéjat fogyasztasz, kevésbé valószínű, hogy később a nap folyamán vércukor-ingadozást tapasztalsz. Emellett pedig még az ízületeidre is jó hatással van. Almával fogyasztva az igazi!
Fekete csoki
A magas kakaótartalmú csoki gazdag antioxidánsokban, valamint segít a vérnyomás csökkentésében. Mivel cukortartalma alacsonyabb, mint a tej- és fehér csokoládénak, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet sem.

Mogyoróvaj
Igaz, hogy zsírtartalma nem csekély, de mivel egészséges zsírokkal látja el a tested, érdemes fogyasztani. B-vitaminban és foszforban is gazdag, ezek pedig segíti a szervezetet abban, hogy az elfogyasztott élelmiszert energiává alakítsa.
Áfonya
Édes, finom, laktató, remek forrása a K-vitaminnak, emellett különösen gazdag polifenolokban és antioxidánsokban is, amik segítenek megakadályozni a gyulladások kialakulását.
Sárgarépa
Bár furcsán hangzik, de egy próbát megér! Reszelj egy zsenge, édes répát a zabkásádba, mazsolával, egy kis mézzel és fahéjjal vegyítve igazán finom csemegét kapsz, ami immunerősítő vitaminokat, nagy mennyiségű rostot és vitamint tartalmaz.
Fotó: Unsplash