/article_titleimages/vekony2.jpg

9 „futóság”, ami egy nem futó számára fura lehet

A futás nagyszerű hobbi, de tartoznak hozzá „bizonyos” dolog, amikre egy nem futó egyáltalán nem is gondol, esetleg nem érti, miért van úgy.

www.futnimentem.hu >> edzés/terv 2019-09-11

Nézzük, melyek a leggyakoribb „futóságok”, amikre egy idő után mindenki „rászokik”, és amik a nem futók számára egyáltalán nem evidensek.
 

1. Vasárnap délelőtt mindig elfoglalt vagy


A hosszú futás szent és sérthetetlen, ugye? Nagyon sok futó vasárnap délelőtt teljesíti a heti hosszú edzését, és csak utána szervez bármilyen programot. És sokan érkeznek futva a vasárnapi családi ebédre is.
 

2. Soha nem utazol futócuccok nélkül


Akárhová mész, a futócuccaid ott vannak a bőröndben, nyaralás alatt is követed az edzéstervet, és ha felfedezheted futva is az új terepet, miért sétálva tennéd?


3. Naponta 6-7 alkalommal eszel


A három főétkezés mellett a futás során felhasznált energiát a kisétkezések is segítenek pótolni, ezek is nagyon fontosak számodra.
 

4. A konyhaszekrényed tele van gélekkel, italporokkal és kulacsokkal


Külön helye van a futáshoz szükséges frissítőidnek a szekrényben – és ezek néha teljesen átveszik a hatalmat a „normál” dolgok felett.
 

5. Teljesen normális, hogy 3-6-9 pár futócipőd van


Mindegyiknek megvan a maga feladata, az egyiket az átmozgató futásra használod, a másikat a gyors edzéseken, a harmadik a hosszúkra jó, és így tovább. És azokat sem dobod ki, amiket már nem használsz, azokban simán mész sétálni.


 

6. A lakásodban mindig szárad egy adag futóruha


Nem győzöd mosni a futócuccokat az edzések miatt, legalább egy szett mindig szárad kiteregetve.
 

7. A futócuccaidra többet költesz, mint normál cuccokra


A drága futónadrágot azonnal megveszed, de egy új farmeren vagy pólón sokkal többet vacillálsz – persze aztán megveszed azt is, de a futócuccaid összértéke sokkal nagyobb, mint a többi ruhádé együttesen.


8. A nyaralásodat versenyekhez igazítod


Olyan helyekre szervezed a nyaralást, ahol valamilyen szuper verseny van, így összekötheted a kellemest a hasznossal.


9. A futás után jobb kedved van


Ha rossz kedved van, ha fáradt vagy, ha ideges vagy, ha felbosszantott a gyerek vagy a főnök, egy kis futás mindig segít, hogy jobb kedved legyen, és egy kedvesebb, türelmesebb verzióban létezz tovább.


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT