/article_titleimages/pih1 (1).jpg

Legyél energikus futás után is!

Tele vagy motivációval, keményen nyomod az edzéseket, futás után viszont úgy érzed magad, mint akin átment egy úthenger, és meg sem tudsz mozdulni?

www.futnimentem.hu >> regeneráció 2019-08-08

Regenerálódj egyszerűen, és nyerd vissza az energiáid futás után ezzel a néhány hasznos tippel!
 

Tankolj fel futás előtt!


Ha úgy indulsz el futni, hogy üresek a szénhidrátraktáraid, az edzés még lehet, hogy menni fog, de utána tuti, hogy csak vonszolod magad. Edzés előtt 30-60 perccel egyél valamilyen szénhidrátban gazdag, könnyen emészthető ételt, például egy banánt, egy energiaszeletet, vagy egy szelet pirítóst lekvárral vagy mogyorókrémmel. És ne feledkezz meg a hidratációról sem, mindenképpen igyál vizet futás előtt.
 

Figyelj a testedre


Oldalszúrás? Szédelgés? Gyenge lábak? Lehet, hogy túl gyors a tempód, és túlságosan hajtod magad, a tested pedig épp nincs erre felkészülve. Nem csoda, ha ezek után rosszul érzed magad. Alakítsd a futásod úgy, hogy közben figyelsz a tested jelzéseire, így nem hajtod ki magad a végletekig, és edzés után sem érzed majd magad teljesen padlón.
 

Töltsd újra magad


A futás után egyrészt igyál, hogy hidratált legyél, másrészt fogyassz összetett szénhidrátot és fehérjét tartalmazó ételt, hogy az izmaid regenerációját segítsd, és újra energikus lehess.


 

Vigyél be egy kis koffeint


A koffein nemcsak futás előtt segít, hanem futás után is: egy csésze kávé vagy matcha tea segít egy kis energiához jutni, csökkenti az izomfájdalmat, és ellensúlyozza az edzés utáni gyengeséget.
 

Vegyél hideg zuhanyt


Az edzés utáni hideg zuhany segít felgyorsítani a regenerációt, csökkenti az izomfájdalmat, serkenti a véráramlást. Ezen kívül pedig garantáltan fel is ébreszt.


Törődj az izmaiddal


Ne hagyd ki a nyújtást és/vagy hengerezést futás után, még akkor sem, ha jobban esne elnyúlni a kanapén és csak feküdni. A megfelelő levezetés segít a mielőbbi regenerációban.

Fotó: Rawpixel


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT