/article_titleimages/hoseg1.jpg

5 ok, hogy együtt fuss a barátaiddal

Nem mindig egyszerű rávenni magad az edzésre, ám ha van egy társad, akivel közösen tudtok mozogni, minden sokkal könnyebben fog menni, még a nehezebb napokon is.

www.futnimentem.hu >> edzés/terv 2019-07-29

Szerezz magad mellé futótársat, megéri együtt róni a kilométereket!


1. Több motiváció, kevesebb kifogás


Azt érzed, hogy ma inkább kihagynád a futást, és helyette megnéznél pár részt a kedvenc sorozatodból? Ha egyedül vagy, valószínűleg ez fog történni, de ha van egy futótársad, aki rád vár a kapuban, hogy együtt menjetek edzeni, akkor tuti, hogy felhúzod a futócuccod, és indulsz a megbeszélt közös futásra. Mert milyen kellemetlen lenne lemondani, ugye?
Vizsgálatok szerint a barátok és a családtagok szokásai hatással vannak a személyes motivációra, vagyis ha a közvetlen környezetedben sportolnak az emberek, akkor nagy valószínűséggel te is fogsz. Az ő motivációjuk segít abban, hogy neked is legyen saját motivációd, és kevesebb kifogással élj, ha mozgásra kerül a sor.


2. Szórakoztatóbb és izgalmasabb az edzés


Ha van melletted valaki, akkor könnyebben telik az idő, tudtok beszélgetni, kitalálhattok egymásnak edzésfeladatokat, segíthettek egymásnak változatosabbá tenni a futóedzéseket, és tuti, hogy nem fogtok unatkozni.
 

3. Húzhatjátok egymást


Ha nem egyedül edzel, és nem teljesen egy szinten vagytok a futásban, akkor a partnereddel tudjátok egymást húzni, segíthetitek egymást a fejlődésben és a határok kitolásában. Ha egy gyorsabb futótárssal futsz, segíthet, hogy gyorsulhass, vagy ha te hosszabb távokat futsz, ő pedig növelni szeretné a mennyiséget, akkor te segíthetsz neki ebben.


4. Kapcsolatokat teremthetsz


Gondoltad volna, hogy a résztvevők több mint 40 százaléka lemorzsolódik, ha egyedül kezd bele egy új mozgásformába, azonban ha egy baráttal vág bele, akkor mindössze 6 százalék a feladók aránya? Nem véletlen: a közös edzés remek módja a társadalmi kapcsolatok gyarapításának és fenntartásával. A közös erőfeszítések és sikerek összehozzák az embereket, és erősítik a barátságokat.
 

5. Közös edzés, tartósabb párkapcsolat


Ha a pároddal együtt sportolsz, az még jobban összehozhat titeket: tanulmányok szerint a rendszeresen együtt edző szerelmesek kapcsolata erősebb, és a felek szexuális vonzereje is nagyobb a közös sportolásnak köszönhetően.
 


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT