/article_titleimages/75513342_1215258878682098_3164969307457191936_n.jpg

Nem futsz? Maradj pozitív!

Minden futó életében vannak olyan időszakok, amikor magához képest keveset, alig, vagy egyáltalán nem tud, esetleg nem akar futni. Akár kényszerű, akár önként vállalt a „száműzetés” vagy „pihenőidőszak”, mindenképpen vannak előnyei annak, ha valaki épp nem fut (sokat).

www.futnimentem.hu >> regeneráció 2019-11-14


Ilyenkor ugyanis olyan dolgokra is van lehetőség és idő, amikre a rendszeres, tervszerű, nagyobb mennyiségű futás mellett nincs.
 

* Meggyógyulhatnak a csúnya kidörzsölődések, víz- és vérhólyagok helyei és hegei.
 

* Megnőhetnek a sérült, lepotyogott lábujjkörmök. 💅
 

* Van idő többet pihenni, főleg annak, aki eddig korán kelt vagy későn feküdt a futás miatt. 😴
 

* Lehet családi és baráti programokat szervezni, amiket eddig a futásra (hosszú edzésre, versenyre) hivatkozva lemondtunk.
 

* Van idő alaposan elolvasnia futással kapcsolatos szakirodalmakat, megtervezni az olvasottak hasznosítását, új blogokat, online magazinokat felfedezni, követni. 📚
 

* Futás helyett az elvonási tünetek leküzdésére meg lehet nézni az elmúlt időszakban készült futós filmeket. 📼
 

* Lehet kicsit spórolni a futócuccokon, amelyek a pihenő miatt nem használódnak el olyan gyorsan, így nem kell újakat venni.
 

* Nem kell versenyekre költeni, viszont végig lehet böngészni a vágyott versenyek listáját, és ki lehet találni, melyikre (melyik 10-re) is nevezzünk legközelebb.
 

* Van idő és energia az erősítő, kiegészítő edzésekre, amiket eddig elhanyagoltunk, és ilyenkor ki lehet próbálni más, újabb sportokat is, amiket eddig a futás miatt nem tudtunk. (Hacsak nem olyan sérülés akadályoz, ami miatt nem tudunk egyáltalán sportolni.) 🏋️‍♀️
 

* Lehet tesztelni, hogy a diétánk, étkezési szokásaink hogyan működnek és mit érnek futás, sportolás nélkül. 🍔🍟🍕
 

* Tökélyre lehet fejleszteni a hengerezési és nyújtási rutint, minden alaposan be lehet gyakorolni, hogy a későbbiekben flottul menjen.
 

* Lehet csökkenteni a mosással és teregetéssel töltött időt, mert nem izzadjuk és koszoljuk össze a megszokott, heti x szett futóruhát.
 

Neked eszedbe jut még valami, hogy hogyan lehet hatékonyan kihasználni a „futásmentes” időszakot?


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT