/article_titleimages/rr1.jpg

Ezért jó a reggeli futás

Ha eddig csak gondolkodtál azon, hogy reggelente fuss, de még nem sikerült rávenni magad, hogy ezzel indítsd a napot, akkor íme néhány ok, hogy holnaptól reggeli futó legyél!

www.futnimentem.hu >> edzés/terv 2019-08-14

Több kalóriát égetsz el


Ha futással indítod a napot, akkor az anyagcseréd egész napra felpörög. A futás ugyanis nagy intenzitású edzés, ami több izomcsoportot dolgoztat meg egyszerre. Emiatt a test sok energiát használ fel és nagy mennyiségű kalóriát éget el, futás után pedig még órákon keresztül működik az utánégetés.
 

Csökkenti a stresszt és javítja a hangulatot


Ha már reggel futsz, a nap hátralévő részében élvezheted a felszabadult endorfinok jótékony hatását: boldogságot, kiegyensúlyozottságot, jó érzést tapasztalhatsz, és könnyebben elviseled majd a téged napközben érő stresszt.
 

Könnyebben elköteleződsz a futás mellett


Sokan azért nem futnak, mert a nap végén, fáradtan már nincs kedvük kimenni sportolni. De ha reggel, még pihenten, stresszesen futsz, könnyebben rá fogsz majd szokni erre a mozgásra.


 

Nyáron kellemesebb az idő


A nyári hőségben a reggeli futás remek megoldás, ekkor még „hűvösebb” van, nincs olyan meleg, mint napközben, vagy akár késő délután.
 

Felébreszt és energiával lát el


A reggeli futás segít aktiválni a tested, az endorfinok és az adrenalin felszabadulnak a mozgásnak köszönhetően, és segítenek koncentráltabbá és éberebbé válni.
 

Segít, hogy jobban aludj


A rendszeres mozgás hozzájárul a pihentetőbb alváshoz. Ám sokakat az esti futás annyira felpörget, hogy nehezen tudnak elaludni. A reggeli futásnál ez nem fordul elő, hiszen a futás okozta éberséget a nap folyamán használod majd ki, este pedig könnyebben álomba szenderülsz majd.

A reggeli futás mellett szól még a csodás napfelkelte, az ébredő természet, a csendes és nyugodt város, a kisebb forgalom, a tisztább levegő. Ha teheted, próbáld ki te is!


FUTNI MENTEM

IMPRESSZUM SZERZŐI JOGOK JOGI NYILATKOZAT